به نام خدا
معرفی کاربردها و انواع موشن گرافیک
مقدمه:
موشن گرافیکس عبارتی است که به معنای تصاویر گرافیکی متحرک است. اگر شما تازه با این مفهوم آشنا شدهاید و مدت کمی است که وارد این دنیای جذاب شدهاید شاید از خود بپرسید که انواع موشن گرافیکس کدام است و چه کاربردهایی دارد؟!!!
موشن گرافیک نوعی ارائه گرافیکی و بصری است که با استفاده از آن میتوانید ایدههای قابل درک را از طریق تصاویر و حرکت به صورت توام به مخاطب ارائه دهید. به عبارت دیگر به جای تنها نشان دادن چند عکس و شاید متن، با افزودن حرکت میتوانید به کار خود روح و زندگی دهید و آن را بسیار جذابتر از پیش کنید. انواع موشن گرافیک در هر زمینهای یک روش عالی و مقرون به صرفه برای جلب نظر مخاطب است.
1-ویدیوهای توضیحی یا توصیفی
این ویدیوها بازه ی بزرگی رو دربر میگیرن و میشه گفت معمول ترین استفاده از موشن گرافیک ساخت همین ویدیو ها است.
ویدیوهای توضیحی یه پروسه پیچیده ای رو فراهم می کنن. از انیمیشن جدا جدا و تکه تکه برای ساختن پروسه توضیح استفاده میشه. که این قطعات انیمیشن با کنار هم قرار گرفتن یه تصویر بزرگ رو میسازه.
این روش باعث میشه مردم به صورت عاطفی با اون برند ارتباط برقرار کنن چون که شما دارید به صورت داستان وار برند رو معرفی می کنید.
توی این دوره مردم ترجیح میدن یه ویدیو درباره خصوصیات یه محصول ببینن تا اون اطلاعات رو توی سایت بررسی کنند.
یک ویدیو میتونه یه باکس فروش محصولی باشه که بصورت عاطفی داستانی ایجاد میکنه تا خط فروش شما رو بیاره بالا.
2- موشن گرافیک تبلیغاتی
از دیگر انواع موشن گرافیک نوع تبلیغاتی آن است که میتواند زیر مجموعه موشن گرافیک توضیحی قرار بگیرد. موشن گرافیک تبلیغاتی روی محصول یا خدمات تاکید دارد و در عصری که افراد نسبت به مطالعه و خواندن تمایل بیشتری به دیدن دارند، ساخت موشن گرافیک تبلیغاتی یک روش عالی برای معرفی محصولات، روش استفاده از آنها و کاربردهای آنها است. گاهی یک موشن گرافیک با کیفیت فروش شما را چندین برابر میکند.
3-انیمیشن های محیط کاربری(یوزر اینترفیس)
این یه مهارت خوبیه که بتونید نمونه ها و اتودهاتون رو متحرک کنید تا وضوح و شفافیت بیشتری برای تیم کاری ایجاد بشه
میشه از توانایی های موشن گرافیک برای نمایش انواع انیمیشن منوها و اسلایدها استفاده کرد تا بقیه فهم بهتری از کاربری اون یوزر اینترفیس داشته باشن.
این دسته بندی میتونه توی موشن گرافیک های بازاریابی محصول هم قرار بگیره. چون به نوعی محصول ما که یک اپلیکیشن یا نرم افزار هست رو معرفی می کنه.
این مدل موشن گرافیک بیشتر بدرد ارتباط بین گرافیست و توسعه دهنده (برنامه نویس) می خوره تا درک بهتری از محصول نهایی داشته باشن.
4-آیکون موشن
خب یه روشی هم که میتونه صفحه نرم افزار یا اپلیکیشن رو قوی تر نشون بده استفاده از انیمیشن در آیکون هاست
وقتی روی یه دکمه بری و حرکتی ایجاد بشه این باعث پویایی بیشتر اپلیکیشن میشه. آیکون های انیمیشنی زیادی هم توی نت هستن که میتونه منبع الگو گرفتن برای یه پروژه موشن گرافیک باشه.
امروزه با موشن گرافیک میتوانید ویدیوی زیبایی در سایت و اپلیکیشن خود با حجم کم ایجاد کنید.
5-وایت بورد
وایت برد انیمیشن یه سبک موشن گرافیک که در آن یک صفحه سفید وجود دارد که یک دست روی آن نقاشی میکند و معمولا به صورت سیاه و سفید و یک مفهوم را توضیح میدهد. همه چیز رو کاربر میبیند و درگیر ماجرا میشود , سادگی رو به کاربر نشون میده و پیام مستقیما به کاربر میرسد.
6-موشن کمیک
موشن کمیک از تلفیق و ترکیب تصاویر کتاب های کمیک یا تصاویر فیلم ها و هنر پویانمایی است که با استفاده از جلوه های صوتی و انیمیشن، داستانی را روایت می کند.
7-لوگو موشن
لوگوی برند شما اولین تصویری است که مخاطب از تجربه ارتباط با شما به یاد دارد. با استفاده از موشن گرافیک میتوانید لوگو برخود را با یک افکت و حرکت جذاب به نمایش بگذارید.
هر چقدر که تلاش کنید طراحی و ساخت موشن گرافیک لوگو، جالب و حرفه ای تر و باشد، احساس مثبت تری را در مخاطبان ایجاد خواهند کرد.
8- مستند موشن
مستندموشن سبکی از موشن گرافیک است که تلفیقی از تصاویر آرشیوی ، فیلم ، متن و گرافیک است. در این سبک بخاطر روایت مستندگونه و انتقال اطلاعات محوری از موضوعات سیاسی ، اجتماعی و تاریخی در ایران به این نام شناخته و معروف شده است.
چنانچه درفضای بینالمللی مستند موشن سبک و نوعی تیتراژ محسوب میشود.
لذا خیلی دور از انتظار نیست که مدعی باشیم ما در ایران علاوه بر سبکهای خاص انیمیشنی در موشن گرافیک هم صاحب نظر و سبک هستیم.
9-واقعیت مجازی (VR)
همونطور که میدونید فناوری واقعیت مجازی تجربه قرارگیری در یک محیط کاملا مجازی و دیجیتاله. حالا توی این محیط دیجیتال میشه با کمک موشن گرافیک پویایی زیادی به فضای سه بعدی داد و قلمروی جدیدی روی موشن گرافیک (مخصوصا موشن گرافیک ۳۶۰ درجه) باز میشه
این فیلد یکی از جدیدترین زمینه های استفاده موشن گرافیکه و هر روزه مثال های زیادی از بازی ها و سرگرمی ها رو میشه دید که از موشن گرافیک در واقعیت مجازی استفاده می کنن.
10-فیلم کوتاه
توی این زمینه واقعا دو دسته ی انیمیشن ها و موشن گرافیک ها میتونن به هم تبدیل بشن. با این تفاوت که توی موشن گرافیک از اشکال ساده تر و جزییات کم تری استفاده میشه اما توی انیمیشن از جزئیات بشتر استفاده میشه.و همچنین شخصیت پردازی ها بکار گرفته میشه.
چیزی که به موشن گرافیک قدرت میده توانایی وارد شدن به دنیایی از تصوراته. شما از این موضوع میتونید برای ساخت فیلم کوتاه استفاده کنید.
11-اینفوگرافیک
اینفوگرافیکها از جذابترین راهها برای ارائه داده به مخاطبان است. با انیمیت کردن اجزای مختلف یک اینفوگرافیک از جمله نمودارها، میتوانید بر اهمیت دادهها تاکید کنید. همچنین میتوانید مخاطب را با یک سری از دادههای انیمیت شده راهنمایی کنید. این تجربه عالی از ارائه داده به مخاطب به صورت اینفوگرافیک را میتوانید با موشن گرافیک اداشته باشید.
12- استاپ موشن
استاپ موشن یک روش ساخت موشن گرافیک است که در آن از یک شی عکسبرداری میشود و بعد از تکان دادن مجدد عکسبرداری میشود و از پشت هم نشان دادن این تصاویر یک ویدیو بوجود می آید که حرکت آن شی را نشان میدهد.
ساخت آن زمان بر ولی به شدت تاثیر گذار است.
13-گیف
از محبوبترین انواع موشن گرافیک ساخت گیف است که تعداد آنها به شدت افزایش یافته است. البته گیفها انواع مختلفی دارد و میتواند نوعی از موشن گرافیک نیز باشد. از کاربردهای رایج گیف، استفاده از آن در شبکههای اجتماعی و یا به شکل بنرهای تبلیغاتی در وب است که به دلیل حرکت آن جلب توجه بیشتری می کند.
14-برودکستینگ
برودکستینگ یا گرافیک پخش، همون دسته از موشن گرافیک هایی هستن که شما توی اخبار، رویدادهای ورزشی و استودیوهای خبری زنده خیلی مشاهده می کنید
از زیرنویس های شبکه های زنده تا نمایش نام ها و اماکن دراعلان خبرها میتونه توی این دسته جا بگیره و شما روزانه خیلی از این موشن گرافیک ها رو شاهد هستید
15-تیتراژ فیلم ها
بنا بر تاریخچه موشن گرافیک که در اختیار است، کاربرد اولیه موشن گرافیک به حدود ۱۰۰ سال قبل برمیگردد که برای نمایش عنوان فیلمها استفاده میشد. تیتراژ ابتدایی فیلمها و سریالها نیز از پرکاربردترین انواع موشن گرافیک است که با گذشت سالها همچنان تقاضای فراوانی دارد.
16- پرزنتیشن
توی ارائه ی مقاله ها و سخنرانی ها به وسیله ی نرم افزارهایی مثل پاورپوینت و کی نوت و پرزی میشه از قدرت موشن گرافیک استفاده کرد و به نوشته ها و عکس ها حرکت داد. همچنین میشه به مفاهیم و نمودارها انیمیشن اضافه کرد. این موارد باعث بهبود ارائه و انتقال بهتر مفهوم میشه.
حرف آخر
حالا که میدانید موشن گرافیک چیست و کاربرد انواع آن را متوجه شدید، زمان را از دست ندهید و با توجه به کار و حرفه خود و نوع مخاطب، ساخت موشن گرافیک را تجربه کنید. با شناخت انواع موشن گرافیک و با توجه به سبک، مخاطبان و سایر نکاتی که مد نظر دارید سبک های موشن گرافیک خود را انتخاب کرده،آموزش ببینید و کار تولیدکنید.